Steven Van Haelst overleden

Steven Van Haelst overleden

In Memoriam Steven Van Haelst

Vandaag vernamen we dat op 8 augustus ll. Steven Van Haelst (°1927) overleden is. Steven was een vooraanstaand lid van de VVA-afdeling in Brussel, waarvan hij decennia lang bestuurslid geweest is.  Gedurende vele jaren vertegenwoordigde hij VVA-Brussel in de Centrale Raad (nu Algemene Vergadering) van de VVA. 

Steven heeft zich trouwens steeds sterk ingezet voor de Vlaamse zaak. Naast het verenigingsleven was hij ook actief in de partijpolitiek en werd hij in 1971 voor de Volksunie verkozen in de Brusselse agglomeratieraad (samen met o.a. Lode Claes). Steven Van Haelst was één van de medestichters van het Vlaams Belang in Anderlecht. Uit onvrede met de totstandkoming van het Egmontpact dat mede met de steun van de Volksunie werd afgesloten, stichtten enkele leden van die partij het Vlaams Blok.

Steven was dan ook regelmatig aanwezig op diverse bijeenkomsten binnen de context van de Vlaamse Beweging, maar door zijn hoge leeftijd (95 jaar) geraakte hij er niet meer zo gemakkelijk en verloren we hem uit het oog.

We bieden zijn echtgenote en kinderen onze innige deelneming aan, en wensen hen veel moed toe.

Klik op deze link om het overlijdensbericht te lezen.

Paul Becue

Algemeen voorzitter VVA

12 augustus 2023


top