Welkom

Welkom

Welkom op de website van de Vlaamse Academici - Regio Brugge 2019-2020

 
Categorie: Intro
Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2015 20:24
Geschreven door Matthias Vienne
Hits: 10073

Beste VVA-vrienden

 

Deze folder geeft een eerste indruk van ons programma en dat is belangrijk, want zo’n eerste indruk raak je niet gemakkelijk kwijt.

 

Dit jaar besteden we aandacht aan de kwaliteit van de informatieverstrekking; je staat er immers van te kijken hoe groot de onwetendheid is. Nochtans ontbreekt het niet aan gegevens. Veeleer spruit de onwetendheid voort uit ijdelheid en arrogantie, een fenomeen waar de nieuwe media dikwijls aanleiding toe geven.

 

Laat ons het probleem niet overdrijven: ook in de zestiende eeuw zorgde de boekdrukkunst voor onheil. Heel wat historici leggen een verband tussen die uitvinding en de heksenvervolgingen, maar was dat een reden om terug te keren naar het handschrift?

 

Informatieverstrekking, gekoppeld aan ervaring, is de beste manier om met bagger om te gaan.  We zijn fier dat VVA Regio Brugge al bijna een halve eeuw die rol speelt. Alweer hebben we gezocht naar competente sprekers en gidsen die de controverse niet schuwen, maar evenzeer ruimte laten voor dialoog. Afwisseling is er zeker. Onze gasten hebben het zowel over het klimaat als de internationale politiek, over bitcoins en landbouwtechnologie.

 

Een Brugse vereniging als de onze kan het verleden niet vergeten, geschiedenis blijft inspireren. Bovendien komen we tot onszelf met Johann Sebastian Bach en de onverwoestbare Rita Lommée.

 

Soepele toetredingsvoorwaarden, een afwisselend programma, een ongedwongen sfeer: dat is de formule voor de succesvolle werking van VVA Brugge. We hopen dat dit alles u zal aanspreken. Ieder lidmaatschap steekt de bestuursleden een hart onder de riem.

 

Je bent alvast van harte welkom.

                              

Bruno Comer      

Voorzitter


top